Zdenek vecht lang om de zege in Diegem

Zdenek vecht lang om de zege in Diegem

Zdenek is tweede geworden in de avondcross van Diegem, de zesde wedstrijd om de Superprestige. De winst ging naar Niels Albert, die solo over de streep reed en de leiding neemt in het klassement. Styby volgt nu op drie punten van de nummer één.

"Ik voel me beter dan gisteren", beloofde Zdenek voor de wedstrijd van start ging. En dat liet hij ook zien. Styby nam meteen de leiding en maakte na een foutje de sprong naar de ontsnapte Albert. Samen reden ze tot halfweg aan de leiding.

Onze man maakte mee de wedstrijd, maar moest toch enkele keren een gaatje dichten. "De eerste twee keer deed ik dat, maar de derde keer was er teveel aan", zegt Styby, die zo Albert naar een nieuwe zege zag rijden. "Maar de conditie is heel goed."

"Ik heb geen dipje", reageert hij. "Dat heb ik nu wel laten zien. Ik hoop dat ik dat binnenkort kracht kan bijzetten door nog eens te winnen. Maar vandaag was heel spannend en ik heb er toch van kunnen genieten. Die slag op het hoofd? Dat kan gebeuren, hé."

De derde plaats ging naar Kevin Pauwels, gisteren nog winnaar. Sven Nys viel door pech uit de wedstrijd, waardoor Zdenek heel stevig op de tweede plaats staat in de Superprestige. Met nog twee wedstrijden te gaan is het verschil met Albert drie punten.
By on 27/12/2009