OPQS is leiderstrui kwijt

OPQS is leiderstrui kwijt

In Tirreno-Adriatico moest er net als gisteren geklommen worden. Joaquim Rodriguez trok de ritzege naar zich toe, Chris Froome veroverde de leiderstrui van Michal Kwiatkowski. De ploegmaat van Zdenek zakt in het klassement naar plaats vier.

“Het was weer een lange dag. We moesten ongeveer 240 kilometer afleggen over golvende wegen. Het ging van bij de start heel snel tot de goede vlucht vertrokken was. Daarna controleerden we de wedstrijd. Gelukkig kregen we daarbij wel hulp van de mannen van Cannondale.”

In de finale werden de vluchters gegrepen en mochten de favorieten het op de korte maar steile slotklim zelf uitvechten. Leider Kwiatkowski moest al snel de rol lossen en verloor een halve minuut. “Ik kon zelf ook niet mee. Op drie kilometer van het einde was het op.”

Styby bolde als 47e over de streep op meer dan zeven minuten van de Spaanse winnaar. In het klassement staat hij na de vijfde etappe 48e op bijna twintig minuten. Morgen volgt de laatste rit in lijn en dinsdag staat de afsluitende individuele tijdrit op het programma.
By on 10/03/2013