Druhý pod světly

Druhý pod světly

V Diegemu obhajoval Štyby loòské vítězství, dnes skončil v závodě Superprestige za umělého osvětlení druhý za Belgičanem Albertem.

„Musím být spokojen, oproti sobotě byl mùj výkon jako den a noc. Jsem zase zpátky na dobré cestě,“ řekl Zdeněk po závodě. „S Albertem jsme na tom dnes byli nastejno, on ale využil mé chyby v terénu a já už ho pak nedojel, i když jsem se mu přibližoval. V jednu chvíli jsme taky trochu ztratil koncentraci, když mě jeden z divákù, který se otáčel, trefil nechtěně loktem do hlavy,“ prozradil.

Do cíle nedojel dosavadní lídr seriálu Sven Nys. „Prý namotal šaltr a i když to neměl daleko do depa, psychicky se asi zlomil. Takhle ztratil spoustu bodù a prakticky přišel o šanci vyhrát Superprestige celkově. Přitom i kdyby dojel desátý, tak pořád bral body,“ řekl Štyby, který se v celkové klasifikaci posunul na druhé místo za Alberta.

Závod za umělého osvětlení si celkem užíval. „I když oproti loòsku trochu změnili tra a v některých místech nebylo moc dobře vidět. Ale na druhou stranu je těžké to zorganizovat tak, aby bylo perfektní světlo na každém metru.“

Výsledky: 1. Niels Albert (Bel.) 1:00:56, 2. Zdeněk Štybar (ÈR) +8, 3. Kevin Pauwels (Bel.) +1:36, 4. Gerben de Knegt (Niz.) stejný čas, 5. Bart Wellens +1:47, 6. Klaas Vantornout +2:07, 7. Erwin Vervecken (vš. Bel.) +2:11, 8. Enrico Franzoi (It.) +2:23. Stav Superprestige: 1. Albert 84, 2. Štybar 81, 3. Nys 71, 4. Vantornout 66, 5. Pauwels 64, 6. Aernouts 52.




By on 27/12/2009