Meteen oorlog in Gent-Wevelgem

Meteen oorlog in Gent-Wevelgem

Een paar dagen na de E3 Prijs mocht Styby al aantreden in Gent-Wevelgem. De wedstrijd werd door sneeuwval ingekort met 47 kilometer en ging zo van start aan de kust in Gistel. Er volgde een zware koers, met opnieuw een rol voor onze Tsjech.

“Het was oorlog vanaf kilometer nul”, vertelt onze kampioen. “Het eerste uur legden we 55 kilometer af. Het ging heel snel. Het peloton brak in stukken en wij zaten met een paar renners van Omega Pharma-Quick Step goed vooraan. We probeerden een tweede groep af te houden.”

Toch kwamen renners uit de achtergrond terug. “De rest van de dag verliep even nerveus. Het was altijd zoeken naar een goede positie en toch vooraan blijven koersen. Net voor het aansnijden van de eerste passage op de Kemmelberg kwam er trouwens nog eens een grote groep terug.”

“De wedstrijd kon herbeginnen. Op de Kemmel gebeurde er zodanig veel dat het peloton opnieuw in stukken brak en ik op de duur niet echt goed meer wist in welke groep ik precies zat. Toen bleek dat ik de goede boot had gemist dacht ik dat ik de kop van de wedstrijd niet meer terug zou zien.”

Maar toen volgde de tweede passage op de beruchte Kemmelberg. “Ik maakte de sprong naar de eerste groep en op dat moment reed de beslissende vlucht weg. Ik zette me zo snel als ik kon op kop en probeerde de kloof op de groep van dertien te dichten in dienst van onze kopman Mark Cavendish.”

“De gehoopte massasprint kwam er helaas niet. Die dertien man bleven buiten schot. Het was een zware koers en ik ben blij met mijn conditie”, besloot Zdenek, die hoopt om er zondag bij te zijn in de wedstrijd van zijn dromen: de Ronde van Vlaanderen. Wellicht volgt donderdag de selectie.
By on 26/03/2013