"Kan niet wachten tot morgen!"

Styby zijn droom om de Ronde van Vlaanderen te mogen rijden is uitgekomen. Morgen start onze kampioen in zijn geliefkoosde klassieker. “Ik heb hard gewerkt om de selectie te halen en het is mij gelukt. Ik ben heel blij en ga enorm mijn best doen onderweg naar Oudenaarde.”

“Het is een droom om naast renners als Tom Boonen en Sylvain Chavanel te mogen starten”, gaat Zdenek verder. “Ik heb mijn best gedaan om de selectie te halen en zal dat ook morgen doen in de Ronde zelf. In welke situatie ik ook beland. Ik stel me volledig in dienst van de ploeg.”

Zdenek weet met zijn geluk geen blijf. “Het is pas voor het eerst in drie jaar dat ik die Vlaamse koersen rij en ik zit meteen in de selectie voor de allergrootste koers in het sterkste team. Dat betekent veel voor mij. Ik heb trouwens een beetje het gevoel van toen ik het WK veldrijden reed.”

“Ik moet denken aan Hoogerheide, Tabor en Sankt-Wendel. Het zijn dezelfde weersomstandigheden, dezelfde sfeer en dezelfde druk. Ik wil niet zeggen dat ik voor hetzelfde resultaat ga, maar ik heb een positieve stress over mij heen en dat geeft me altijd wel een beetje extra energie. Wij zullen zien!”

Succes en geniet er van, Styby!
By on 30/03/2013