První závody po pauze: Kolem Polska!

První závody po pauze: Kolem Polska!

Dny tréninku bez závodění jsou u konce. Zdeněk se již zítra postaví na start závodu Kolem Polska, který netradičně začíná dvěma těžkými horskými etapami v Itálii a po nich se peloton letecky přesune do Krakowa.
„Bude to pro mě první start od Paříž-Roubaix. Po čtyřech měsících, takže se fakt nemùžu dočkat,“ řekl Štyby, který se po Roubaix podrobil operaci kolena, a pauza byla delší, než sám čekal. „Byla nejdelší během mojí dosavadní kariéry. Tak dlouho jsem nikdy nestál. Bylo to těžké období, protože jsem nevěděl, co bude. Kolem Polska byl takový nejvzdálenější cíl, pùvodně jsem si myslel, že začnu závodit už o něco dřív.“
Zdeněk vùbec netuší, jak na tom bude. „Snad nějakou formu mám. Uvidím hned na začátku, kdy nás čekají dvě opravdu těžké horské etapy. Kdyby se povedl nějaký výsledek, byla by to pozitivní stránka věci, ale nejdùležitější je, že zase budu mít na zádech startovní číslo.“
Štyby během posledních týdnù trénoval převážně ve Stříbře, posledních čtrnáct dní strávil ve vysoké nadmořské výšce v Livignu. „Byl jsem už schopen jezdit tréninky přes šest hodin, které měly smysl. Sešla se tam dobrá skupina, od nás z týmu tam byli Boonen, Golas, de Weert nebo Pauwels. Navíc nám skvěle vyšlo počasí,“ prozradil Zdeněk.
Na závod Kolem Polska se hodně těší, vloni tam vyhrál jednu etapu. „Uvidím ze dne na den. Mám trošku obavy, jak bude koleno reagovat, ale snad bude všechno v pohodě,“ dodal Štyby. Jeho další plány? Eneco Tour a pak španělská Vuelta!





By on 26/07/2013