"Conditie niet slecht, knie nog geen 100%"

Na vier maanden zonder competitie maakte Styby vandaag zijn terugkeer in de Ronde van Polen. In de eerste etappe kregen de renners meteen verschillende beklimmingen voor de wielen geschoven in het noorden van Italië. Diego Ulissi toonde zich de sterkste.

“De start was in Rovereto en het was er zo’n 38 graden”, vertelt Zdenek. “En dat was maar 30 graden meer als mijn laatste wedstrijd met Parijs-Roubaix. Het contrast kon bijna niet groter zijn. De wedstrijd zelf was best snel tot een vroege vlucht tot stand kwam met daarin Serge Pauwels voor OPQS.”

Zdenek zat de rest van de etappe relatief in een zetel. “Dat was zeker een goede situatie voor ons, want zo moesten we weinig werk opknappen. Ik voelde me conditioneel trouwens helemaal niet slecht, maar ik voel wel dat mijn knie nog geen 100% is. Ik had verwacht dat die iets beter zou reageren.”

“Ik hoop op progressie de komende dagen. We zullen wel zien. Morgen zal het weer een lastige etappe worden met aankomst op de Passo Pordoi. Die beklimming deed ik tien jaar geleden voor het eerst, toen ik mijn allereerste hoogtestage deed. Ik heb dus mooie herinneringen aan de Dolomieten.”
By on 27/07/2013