Lange dagen in Polen

Lange dagen in Polen

Na de rustdag van gisteren stond vandaag de derde etappe op het programma in de Ronde van Polen. En dat voor het eerst op Pools grondgebied. De renners hebben Italië definitief achter zich gelaten en mochten vandaag voor het eerst in deze ronde van vlakke wegen genieten. Thor Hushovd won.

“Die rustdag gisteren was echt wel welkom”, vertelt Zdenek. “Het was zondag een zware etappe. We zaten 6,5 uur op de fiets, daarna 6 uur in de bus en nog eens twee uur in het vliegtuig. Opstaan om 6.30u en gaan slapen na 2 uur. Je kan je voorstellen dat we niet heel veel hebben gedaan gisteren.”

De derde etappe liep van Krakow naar Rzeszów over 226 kilometer. “En door de regen gedurende de hele rit was het zo’n 20 graden kouder dan in Italië. Het leek een lange en saaie dag te gaan worden, maar op het einde ging het dan toch nog redelijk snel. De wind zat in de rug en we reden constant 50 km/u.”

“In de finale probeerden we Michal Golas in een goede positie naar de sprint te loodsen en hij werd zevende. Het was een tricky plaatselijk ronde en dus ben ik blij dat er niemand is gevallen. Morgen volgt er weer een lange dag. Opstaan om 7u, 245 kilometer fietsen en dan weer drie uur in de bus.”
By on 30/07/2013