Další těžký den

Další těžký den

Po dni volna čekala na závodníky při etapáku Kolem Polska třetí etapa za úplně jiných klimatických podmínek, než které panovaly úvodní dva dny v Itálii. Rozhodovalo se v závěrečném spurtu a Zdeněk skončil čtrnáctý.
„Nejdřív bych rád řekl, že den volna všichni přivítali. V neděli jsme jeli opravdu těžkou etapu: šest a pùl hodiny na kole, šest hodin v autobuse, dvě hodiny v letadle při cestě z Itálie do Polska. Ten den jsme vstávali v pùl sedmé a do postele jsme se dostali až ve dvě v noci,“ prozradil Zdeněk.
Během prvního dne závodění v Polsku cyklistùm příliš nepřálo počasí. „Oproti neděli bylo o dvacet stupòù chladněji, celý den pršelo. Jeli jsme 224 kilometrù, k tomu dalších patnáct při cestě na ostrý start. Vypadalo to jako poměrně nudný den, ale na konci se jelo hodně rychle. Měli jsme vítr v zádech a jeli jsme prùměrem 50 km/h. Na okruzích ve městě jsme se snažili připravit co nejlepší pozici pro Golase a ve spurtu skončil sedmý. Ty okruhy v závěru byly poměrně nebezpečné, tak jsem rád, že to tam nespadlo,“ dodal Štyby.
Zítra cyklisty čeká v Polsku další těžký den. „Vstáváme v 7, pak 245 kilometrù na kole a další tři hodiny přesun autobusem...“





By on 30/07/2013