Niet genoeg wind in de Eneco Tour

Niet genoeg wind in de Eneco Tour

Zdenek is vandaag 25e geworden in de eerste etappe van de Eneco Tour. Die bracht de renners van Koksijde naar Ardooie over een afstand van 175 kilometer. Mark Renshaw toonde zich de beste door het peloton nipt voor te blijven.

“Meteen na de start reden er drie renners weg”, begint Styby zijn verhaal. “We reden daarna een constant tempo in het peloton. Eén keer probeerden we met onze ploeg Omega Pharma-Quick Step het pak op de kant te trekken, maar er stond net niet genoeg wind om iets te forceren.”

Wanneer de vlucht gegrepen was kon de finale echt beginnen. “Die was heel nerveus met die lokale ronden in Ardooie. We slaagden er wel in om ons vooraan te handhaven, maar iets organiseren was heel moeilijk. Hopelijk lukt dat morgen in de etappe naar Vorst wel.”

De Eneco Tour is trouwens de laatste rechte lijn naar de Ronde van Spanje. “Klopt. Na de Ronde van Polen was ik toe aan wat recuperatie. Ik bracht een paar dagen in Tsjechië door en de laatste dagen in België. Dat was al twaalf weken geleden! Vanaf nu zit ik met de Vuelta in het vooruitzicht niet meer stil.”
By on 12/08/2013