Štybyho spolubydlící Petacchi pátý

Štybyho spolubydlící Petacchi pátý

Druhou etapu závod Eneco Tour vyhrál Francouz Demare, Zdeněk byl klasifikován na 14. místě. Nejlepší z cyklistù stáje Omega Pharma-Quick Step byl jeho italský spolubydlící Alessandro Petacchi na pátém místě.
„Dnešní etapa byla poměrně rychlá a v závěru i náročná. Odjeli čtyři silní kluci a bylo obtížné je chytit, protože skoro celý den jsme měli vítr v zádech, takže to bylo hodně rychlých 178 kilometrù. Na okruhu jsme měli malý kopec, úzké cesty se spoustou zatáček, takže ten závěr byl opravdu těžký,“ popisoval Zdeněk.
Atak zkoušel jeho týmový kolega Niki Terpstra, ale peloton ho chytil pět kilometrù před cílem. „Pak už jsme se snažili jet všechno na mého spolubydlícího Alessandra. Já se bohužel nestihl dostat na špici pelotonu. Věděl jsem, stejně jako všichni ostatní, že 1,3 kilometru před cílem je ostrá zatáčka doleva i úzká silnice, takže bylo dùležité si tam udělat co nejlepší pozici. To se mi úplně podle představ nepodařilo,“ uvedl Štyby. „Dnes jsem se necítil tak dobře jako první den závodu, ale věřím, že se každým dnem budu zlepšovat a na víkend bude moje forma gradovat.“





By on 13/08/2013