Kamergenoot Petacchi vijfde

Kamergenoot Petacchi vijfde

De tweede etappe in de Eneco Tour is gewonnen door de Fransman Arnaud Demare. De renner van FDJ was in een sprint sneller dan wereldkampioen Philippe Gilbert. Styby en zijn ploegmaats bij OPQS hielpen Alessandro Petacchi aan een vijfde plaats.

Een vlucht van vier gaf de etappe tussen Ardooie en Vorst kleur. “Een sterk kwartet, want we hadden het in de finale moeilijk om ze terug te pakken. Dat lag ook deels aan de wind, die volledig in het voordeel stond. Het was daardoor een erg snelle etappe.”

“In de lokale ronden was het opletten, met slechte wegen, een paar hellingen en scherpe bochten. Niki Terpstra probeerde het op een van die hellingen, maar weggeraken lukte niet. Daarom besloten we alles op mijn kamergenoot Petacchi te zetten. Maar ik heb de kop van de wedstrijd nooit gezien.”

“Ik wist dat iedereen op 1,3 kilometer van de streep naar voor zou rijden, omdat er dan een enorm scherpe bocht volgde. Ik probeerde, maar geraakte er gewoon niet. Petacchi eindigde wel nog vijfde. Ik voelde me vandaag niet zo goed als gisteren, maar ik hoop dat ik toch verbeter tegen het weekend.”
By on 13/08/2013