Styby wint in de Eneco Tour!

Styby wint in de Eneco Tour!

Zdenek heeft de derde etappe in de Eneco Tour gewonnen. Onze Tsjech toonde zich na 187 kilometer sneller dan de Argentijn Ariel Maximiliano Richeze en de Nederlander Lars Boom. “Hier ben ik enorm blij mee. Het is mijn eerste zege sinds die etappe in de Ronde van Polen van vorig jaar.”

“Het was opnieuw een hectische en chaotische dag vandaag”, vertelt onze kampioen. “Smalle wegen, ronde punten, veel wind… In de finale op de lokale ronden vielen er dan ook nog eens gaten. Maar omdat we als ploeg goed samen reden konden we ons goed vooraan handhaven in het peloton.”

Net als gisteren werd de kaart van Alessandro Petacchi getrokken. “Maar tot een massasprint kwam het niet. Die van Lotto maakten een foutje door te vroeg te beginnen met de sprint. André Greipel liet een gat en Jürgen Roelandts raakte alleen voorop. Er schoven een paar renners mee en ik dus ook.”

“Op 500 meter van de streep keek ik om en zag ik dat het peloton te ver achter was. Ik besloot mijn eigen kans te gaan. Ik wist dat de aankomst bijzonder lastig was met de tegenwind en dus kwam het er op aan om zo lang mogelijk te wachten. En dat is bijzonder goed uitgedraaid.”

“Ik ben enorm blij met deze overwinning. Misschien moet ik de volgende keer met een klimmer in de kamer slapen, want nu ik met Petacchi op de kamer lig, wint ik een sprint”, lacht Styby, die morgen ‘voor eigen volk’ start in Essen tijdens de vierde etappe.
By on 14/08/2013