Vítěz!!!

Vítěz!!!

Štyby se stal králem 3. etapy závodu Eneco Tour!!! Ve spurtu čtyřčlenné skupinky, která odjela z pelotonu na posledních dvou kilometrech, byl ze všech nejrychlejší.
„V závěru jsme se snažili jet na Alessandra Petacchiho, který měl skvělou pozici na spurt, když se vezl za kolem Greipela. Skočil jsem za Alessandra a pak jsem viděl, jak Greipel udělal díru, protože bylo ještě relativně dost daleko do cíle. Tak jsem vyrazil za dalšími třemi kluky,“ popisoval Zdeněk klíčový moment, když odjel s Nizozemcem Boomem, Argentincem Richezem a Belgičanem Roelandtsem.
Ve spurtu nastoupil jako první Boom. „Já věděl, že musím čekat do poslední chvíle, protože ten závěr byl nesmírně náročný. Foukal silný protivítr. Jsem strašně rád, že se mi to nakonec podařilo,“ řekl Zdeněk, který si připsal druhé vítězství v závodě kategorie World Tour po loòském prvenství v etapě Kolem Polska.
Zřejmě dostal dobrou školu od svého spolubydlícího v hotelu na tomto závodě Petacchiho, fenomenálního spurtéra. „Když budu příště bydlet s nějakým vrchařem, třeba vyhraju horskou etapu,“ dodal s úsměvem Štyby.
Zítra bude mít rovněž velkou motivaci, protože cíl je v jeho belgickém domově Essenu.





By on 14/08/2013