OPQS start Vuelta met derde plaats in ploegentijdrit

OPQS start Vuelta met derde plaats in ploegentijdrit

Vanavond is de Ronde van Spanje van start gegaan. Die begon met een ploegentijdrit over 27 kilometer van Vilanova de Arousa naar Sanxenxo. Astana was de beste ploeg en eiste de eerste rode leiderstrui op met Janez Brajkovic. Styby en Omega Pharma-Quick Step eindigden als derde.

“Pfff”, foeterde Styby na afloop. “Dit was een geweldige harde ploegentijdrit. Jammer dat we in het begin te veel renners verliezen. Tony Martin was heel indrukwekkend! Mijn benen waren niet super, maar we hebben stuk voor stuk ons best gedaan.”

OPQS verloor 18 seconden tegenover Astana. “Proficiat aan hen. Wij gingen alleen voor de eerste plaats, dus moeten we teleurgesteld zijn. Het was een lange dag. Eerst verkenning, dan lunch, een powernap, een snack, dan naar de start, opwarming en dan eindelijk de wedstrijd.”

“Nu volgt er in het hotel nog een massage en om 22u ons avondeten. ’t Zal laat bed worden vanavond! Morgen volgt de eerste rit in lijn over 178 kilometer”, aldus Styby, die gelukkig niet al te vroeg hoeft op te staan. De rit start namelijk pas rond half twee.
By on 24/08/2013