"30%! Pfff! Verschrikkelijk!"

Daniel Moreno heeft de vierde rit in de Ronde van Spanje gewonnen. De Spanjaard was de sterkste op een lastige aankomststrook. Omega Pharma-Quick Step trok opnieuw de kaart van Gianni Meersman, die als vierde eindigde.

“We wisten dat het op het einde lastig was en dus was de keuze om voor Gianni te werken snel gemaakt”, zegt Zdenek. “Vijf renners gingen er vroeg vandoor en namen snel meer dan zeven minuten. We moesten dus hard werken om de voorsprong weer onder controle te krijgen.”

Kristof Vandewalle nam de rol van Guillaume Van Keirsbulck van gisteren over. “Door zijn werk daalde de voorsprong snel. Prima werk van hem. In de finale kwam alles weer samen en namen Serge Pauwels en ik het werk over. We nestelden ons in tiende positie.”

“Het was een enorm steile lastige slotfase. Pfff! Ik had een bord gezien dat 30% aanwees! Verschrikkelijk. Boven bleef er dus maar een klein deel van het peloton over. Gianni deed zijn best, maar Moreno was te sterk vandaag. Morgen proberen we het nog een keer.”

En hoe voelt Zdenek zich zelf? “Beter. Ik voel verbetering, maar de benen van de Eneco Tour heb ik nog niet. Mijn knie is ook nog niet helemaal in orde dus moet ik elke dag ‘voorzichtig’ zijn”, aldus onze man.
By on 27/08/2013