Zdenek klopt wereldkampioen en wint rit in Vuelta!

Zdenek klopt wereldkampioen en wint rit in Vuelta!

Styby heeft de zevende etappe in de Ronde van Spanje gewonnen! Onze favoriet haalde het in een sprint tegen wereldkampioen Philippe Gilbert. Het peloton strandde op een seconde. “Een mooie overwinning is dit. Je wint niet elke dag van een wereldkampioen.”

“Met nog ruim 100 kilometer te gaan vroeg ik aan de ploegleider of ik vandaag in de finale, mocht er iemand demarreren op die ene helling, mee mocht gaan. Op die manier zou de rest van onze ploeg in een zetel zitten. Mislukte het, dan gingen we met Gianni Meersman of Andrew Fenn voor de sprint.”

Gilbert viel in de finale aan en Zdenek ging mee. “Ik wist dat de laatste tien kilometer erg technisch waren, waardoor het peloton ons misschien nog moeilijk te pakken zou krijgen. Met ons twee namen we maar een seconde of vijftien, maar dat was genoeg.”

De etappe eindigde met een spannend slot. Onder de boog van de laatste kilometer was de voorsprong al geslonken tot een seconde of zes. “Ik zat in het wiel van Gilbert en moest eigenlijk vroeg aanzetten, want ik voelde het peloton naderen. Het werd nipt en ik won met een heel klein verschil.”

“En of ik blij ben met deze ritzege! Ik draag hem op aan de ploeg, en in het bijzonder aan Tony Martin. Gisteren was hij er zo dicht bij. Ik moet zeggen dat zijn vlucht mij en de andere jongens wel inspireerde. Vanavond zullen we met z’n allen deze overwinning goed vieren.”
By on 30/08/2013