Chci vydržet s těmi nejlepšími

Chci vydržet s těmi nejlepšími

Štyby dnes přiletěl z Mallorky do dějiště mistrovství světa, kde bude v neděli největší nadějí českého týmu v silničním závodě jednotlivcù. „Cítím se dobře a uvidíme, na co to nakonec bude stačit,“ říká Zdeněk.
Jak jsi na tom po přípravě na Mallorce?
Cítím se dobře, ale uvidíme, jak to bude vypadat v samotném závodě. Bude to velká loterie, navíc má pršet a těch 272 kilometrù bude strašně těžkých.

Co všechno jsi na soustředění stihl?
Mám za sebou několik výborných tréninkù. Jezdil jsem hodně i v kopcích, za motorkou. V přípravě jsem udělal maximum a uvidíme, na co to bud stačit. Dopředu se nedá něco odhadovat.

S jakými ambicemi pùjdeš na start?
Rád bych tam s těmi nejlepšími vydržel až do konce a pak se uvidí. Samozřejmě se chci porvat o co nejlepší výsledek. Podle mě rozhodne až poslední kopec posledního okruhu. Po tom dlouhém stoupání následuje ještě krátká prudká stojka dlouhá 600 metrù. Myslím si, že se bude rozhodovat možná až v tomhle místě. Ale pokud by to ti nejlepší vrchaři jako Nibali, Rodriguez, Froome nebo Valverde chtěli rozhodnout pro sebe dřív, je pravděpodobné, že to zkusí už v tom dlouhém kopci.

Koho považuješ za největší favority?
Ty vrchaře, které jsem zmiòoval a pak samozřejmě lidi jako Cancellara, Sagan, Boasson Hagen nebo Gilbert. Pokud tam vydrží až do finále. Jestli tam zùstane Sagan, tak vyhraje, to je realita. Má úžasnou formu a nahrál by mu i dlouhý spurt po rovině.

Jsi připraven na roli jasného lídra českého týmu, když účast odřekli Roman Kreuziger i Leo König?
Doufám, že jo. Cítím se dobře a vím, že jsem pro úspěch tady udělal v přípravě maximum. Kreuziger ani König tu nejsou a nedá se nic dělat. Kluci měli zdravotní problémy, jsou unaveni a musíme to respektovat. Samozřejmě, že s nimi bychom byli silnější, ale věřím, že se i tak neztratíme.





By on 27/09/2013