Klaar voor het WK

Klaar voor het WK

Zdenek is vrijdag aangekomen in het Italiaanse Firenze, waar zondag het wereldkampioenschap zal worden gereden. Hij verblijft er samen met de Tsjechische formatie in Montecatini Terme, op zo’n vijftig kilometer van het parcours.

Hoe voel je je na je trainingskamp in Mallorca?

Ik voel me goed. Hoe het zondag zal zijn weet ik nog niet. Het zal een loterij en ook een heel harde wedstrijd worden. Die 272 kilometers zullen doorwegen. Bovendien voorspellen ze nog eens een hele dag regen in en rond Firenze.

Hoe gingen je trainingen de afgelopen week?

Alles ging prima. Hoewel de eerste trainingen wel slecht gingen. Ik heb afgezien. Maar dat veranderde gelukkig snel en vorige zondag had ik een goede training met verschillende beklimmingen. Er stond zeven uur op mijn teller. Ik heb er alles aan gedaan om zo goed mogelijk aan de start te komen.

Wat is je doel in de wedstrijd?

Mijn doel is om tot de finale mee te gaan met de besten. Lukt dat, dan zien we wel. Ik denk dat het op de laatste klim van het parcours zal gebeuren.

Wie zijn jouw favorieten?

Klimmers zoals Valverde, Froome, Nibali, Rodriguez. En dan heb je nog Sagan, Cancellara, Gilbert of Boasson Hagen. Als Sagan mee gaat tot het einde, wint hij, daar twijfel ik niet aan. Hij heeft de beste conditie van iedereen op dit moment.

Jij bent een van de kopmannen van Tsjechië, omdat Roman Kreuziger en Leopold König ontbreken.

Het is jammer dat ze er niet bij zijn, want dan zouden we echt een heel sterk blok vormen. Maar ’t is niet anders. Maar nu is onze ploeg ook sterk, hoor. Ik hoop op een goede wedstrijd en een goede afloop.
By on 28/09/2013