Tweede plaats op Nieuwjaar

Tweede plaats op Nieuwjaar

Zdenek is het nieuwe jaar goed begonnen. In Baal, waar de Grote Prijs Sven Nys werd gereden, eindigde hij net zoals de voorbije twee jaar op een tweede plaats. De overwinning ging opnieuw naar Sven Nys.

"Door de modder was het misschien wel de lastigste wedstrijd van het seizoen. Maar het rondje was heel mooi. Ik vond het een leuke rit en voelde me ook heel goed. Ik won de sprint aan het einde van de tweede ronde en nam zo drie punten voor het klassement."

Samen met Nys reed Zdenek de rest van de cross aan de leiding. "Heel mooi om zo met Sven alleen aan de kop te rijden, vooral omdat er zoveel fans waren. Ook toen we na afloop op het podium stonden, was het publiek ongelofelijk. Er waren zeker 15.000 mensen gekomen."

"Zowel Sven als ik maakten verschillende foutjes op het parcours, maar mijn laatste was wel beslissend. Sven nam voorsprong en won. Al bij al ben ik wel tevreden met de tweede plaats, omdat ik nu weet dat mijn vorm heel goed is."

Onze kampioen had tot slot nog een boodschap voor zijn fans. "Ik wil iedereen nog een gelukkig Nieuwjaar wensen en ik hoop dat ik jullie opnieuw veel plezier kan doen beleven op de fiets."
By on 01/01/2010