Van Peking naar San Francisco en Parijs

Van Peking naar San Francisco en Parijs

Het seizoen zit er inmiddels al een paar weken op. Zdenek reisde ondertussen van China naar San Francisco in de Verenigde Staten, waar hij onder andere de fabriek van Specialized bezocht. Daarna trok hij naar Parijs voor een vergadering met de ploeg.

“Iedereen van de ploeg was er aanwezig, ook de nieuwe jongens”, zegt Styby. “We moesten er wat kleren passen, ons programma bespreken en kennis maken met de nieuwe gezichten.” Eén daarvan is zijn jonge landgenoot Petr Vakoc, die overkomt van het jongerenteam Etixx-Ihned.

Over zijn programma kon Styby nog niet al te veel kwijt. “Ik heb de ploeg mijn ideeën gegeven. Er is nog niks definitief, maar uiteraard is het voorjaar voor mij een belangrijk doel. Maar voor het zo ver is zal ik net zoals vorig jaar een aantal veldritten betwisten.”

Dat zal vooral tussen kerst- en nieuwjaar gebeuren. “Het WK in Hoogerheide? Ik zou er graag starten, ja, maar het is nu onmogelijk om te zeggen of ik er wel degelijk ga rijden. Het zal een lastminute beslissing worden. Er hangt veel af van hoe mijn wegprogramma er uit zal zien.”
By on 04/11/2013