Osmý v Essenu a nejrychlejší kolo

Osmý v Essenu a nejrychlejší kolo

Při své krosové premiéře v sezóně skončil Zdeněk v závodě Bpost bank Trofee v Essenu na rozbahněné trati osmý po velmi dobrém výkonu. Do posledního kola se držel s nejlepšími.
„Startoval jsem až ze třetí lajny, takže chvíli trvalo, než jsem se procpal dopředu. Ale nějak jsem se tam dostal a ve druhém kole už jsem jel vpředu. Byli jsme ve větší skupině asi dvě kola, pak jsme odjeli s Nysem. Já se trochu trápil v technice, což jsem očekával. Docela mi dělal problémy ten přechod, když se běželo po kotníky v bahně a pak člověk hned musel naskočit na kolo. Na to teï nejsem moc zvyklý,“ líčil Štyby po závodě v místě svého belgického domova.
Nys mu pak v technice poodskočil. „Potom mě dojel ještě Pauwels a já se s tím nějak rval. Poslední dvě kola jsem začal dělat chyby a dojela mě skupina. Albert mě předjel asi pùl kola před cílem. Kdybych nedělal chyby a zmáčknul jsem se, mohl jsem možná dojet i druhý, odstupy byly minimální. Ale i tak jsem příjemně překvapený a spokojený. Nečekal jsem, že pojedu hned ve svém prvním startu o pódium,“ prozradil Zdeněk, který zajel nejrychlejší kolo ze všech.
Závod v Essenu si neskutečně užil. „Jelo se na úplně nové trati, kde bylo mnohem víc lidí, než na té staré. Fanoušci byli skvělí, moc jim děkuju. Vytvořili parádní atmosféru. Na začátek to nebylo špatné a závod pro mě byl krásným zpestřením přípravy,“ dodal Štyby po závodě, který vyhrál Pauwels před Nysem a Albertem.




By on 21/12/2013