Achtste en snelste ronde in Essen!

Achtste en snelste ronde in Essen!

Zdenek is bij zijn debuut in het veld achtste geworden. Onze favoriet reed wel de snelste ronde. “En daar ben ik blij mee. De fans waren trouwens geweldig”, klonk het bij Styby. De zege ging naar Kevin Pauwels, die na een val van Sven Nys de wedstrijd in handen nam.

“Ik moest op de derde rij starten en dus duurde het even voor ik de kop van de wedstrijd haalde. In de tweede ronde was het zo ver. We reden met een redelijk grote groep samen, tot Nys weg reed. Ik ging mee, maar moest na een paar technische fouten wel afhaken.”

Zdenek kreeg eerst het gezelschap van Pauwels, die er na een val van Nys alleen vandoor ging. Onze man schoof op naar plaats twee. “Maar in de laatste twee ronden maakte ik te veel fouten en kwamen er meer jongens terug. Maak ik die niet, kan ik misschien tweede worden, maar dat hoort er gewoon bij.”

Een achtste plaats was het verdict. “Ik had nooit gedacht dat ik zo lang zou meespelen voor het podium. Ik heb enorm van de wedstrijd genoten. Het publiek was trouwens fantastisch. Ik wil iedereen bedanken. En wat mij betreft: ik hoop stiekem dat ik het in de komende crossen nog iets beter kan doen.”

Foto Š cyclephotos.co.uk
By on 21/12/2013