Te veel kleine foutjes in Loenhout

Te veel kleine foutjes in Loenhout

Zdenek is vijfde geworden in de veldrit van Loenhout. Op de modderige omloop maakte de Tsjechische kampioen te veel foutjes om mee te doen voor het podium. “Ik voelde me misschien wel iets beter dan gisteren. Jammer van die fouten.”

Niels Albert nam samen met Sven Nys de beste start. Een tweestrijd leek in de maak, maar al snel kwam een grote groep, met daarbij ook Styby, terug aansluiten. Onze favoriet probeerde het een keer of twee, maar kon geen groot gat slaan. En na halfweg gingen Albert en Nys er alleen vandoor.

Samen met Rob Peeters maakte Styby later in de wedstrijd nog de aansluiting, maar door verschillende foutjes in de modder moest hij vooraan toch afhaken. “Deze middag bij de verkenning lag het parcours er nog droog en snel bij, maar daarna viel er nog regen en werd het alsnog een modderrondje.”

En daarin moest Zdenek zich dus een paar keer corrigeren. “Een paar keer te veel. Ik heb nochtans ronden gehad die perfect waren, maar anderen waren dan weer verschrikkelijk. Uiteindelijk is een vijfde plaats niet slecht. De conditie is er nog niet, maar het gaat wel beter en beter.”

De wedstrijd werd overigens gewonnen door wereldkampioen Sven Nys die Niels Albert en Rob Peeters naar plaatsen twee en drie verwees. Nys en Albert zijn er morgen niet bij in Bredene, waar Styby zijn derde opeenvolgende cross zal rijden. Daarna volgen ook nog Diegem en Baal.
By on 27/12/2013