Solo naar overwinning in Tervuren

Solo naar overwinning in Tervuren

Zdenek lijkt de superconditie op tijd te pakken te hebben. Onze Tsjech toonde zich deze namiddag de beste in de Fidea Cyclocross in Tervuren. Sven Nys en Kevin Pauwels vervolledigden het podium.

Nochtans was de start van Zdenek niet helemaal goed. Sven Nys en Sven Vanthourenhout reden in de beginfase weg, waardoor hij samen met ploegmaats Kevin Pauwels en Petr Dlask meteen in de achtervolging moest gaan.

De kloof van vijftien seconden werd langzaam maar zeker gedicht, waarna ook een groepje met Niels Albert en Tom Meeusen de sprong maakte. Lang bleven ze niet samen, want net voor halfweg plaatste Styby een demarrage.

Nys probeerde maar kon onze sterke Styby niet volgen. Maar ondanks hij in geen tijd twintig seconden bij elkaar wist te fietsen, kwam wereldkampioen Niels Albert enkele ronden later nog aardig in de buurt. "Toen ik hem zag naderen, ben ik weer gaan versnellen", aldus Zdenek.

Albert viel terug en Zdenek liep opnieuw uit. In de laatste ronde was Styby zegezeker en genoot hij met volle teugen van zijn zevende overwinning van het seizoen. "Dit geeft veel vertrouwen voor de komende kampioenschappen."

Het eerste kampioenschap, dat van Tsjechië, volgt al op zaterdag. "En ik verwacht er een pak sneeuw", aldus Zdenek, die uiteraard als favoriet van start gaat.
By on 03/01/2010