V Ománu chci pomoci Boonenovi a Uránovi

V Ománu chci pomoci Boonenovi a Uránovi

Prvním etapovým závodem v nové sezóně bude pro Zdeòka start Kolem Ománu, který začíná už v úterý.
„Nemám zde vyloženě osobní ambice na celkové umístění, protože etapa s cílem na kopci Green Hill je na mě hodně těžká. Chci se hlavně pokusit pomoci Boonenovi vyhrát nějakou sprinterskou etapu a také být co nejvíc k ruce Uránovi, který by měl jet na celkové pořadí. To je hlavní cíl našeho týmu. Pokud se pro mě naskytne nějaká šance, tak bych se rád pokusil o dílčí výsledek v etapě,“ prozradil Zdeněk.
V barvách Omega Pharma-Quick Step s ním v Ománu startují Belgičani Tom Boonen, Gert Steegmans, Guillaume Van Keirsbulck, Stijn Vandenbergh, Nizozemec Niki Terpstra, Ital Matteo Trentin a kolumbijský lídr Rigoberto Urán.
Po senzačním zlatu na mistrovství světa v cyklokrosu v Hoogerheide si dal Štyby v rámci tréninku posledních 130 kilometrù klasiky Kolem Flander, která bude jedním z vrcholù jeho první části sezóny. „Pak jsem odletěl zpátky trénovat na Mallorku. Bylo krásné počasí a zvládl jsem najet spoustu kilometrù. Pùvodně jsem tam měl startovat na posledních dvou etapách závodu Mallorca Challenge, ale nakonec jsem jel jen jeden z těch závodù. Necítil jsem se při něm úplně skvěle, ale celkově jsem byl spokojený. Rovnou z Mallorky jsem letěl do Ománu,“ uvedl Zdeněk. „Myslím, že tohle je ideální závod na rozjetí, než začnou jarní klasiky,“ dodal.
Jeho dalšími starty v sezóně budou klasiky Omloop Het Nieusblad (1. března), Kuurne-Brusel-Kuurne (2. března) a etapák Paříž-Nice (9.-16. března).





By on 17/02/2014