Met tevreden gevoel naar huis

Met tevreden gevoel naar huis

De Ronde van Oman zit erop. En met een derde plaats voor Rigoberto Uran was het een geslaagde ronde voor Omega Pharma-Quick Step. Styby reed zichzelf ook in de kijker en eindigde twee keer in de top tien. In het eindklassement goed voor een 32e plaats.

“Vandaag was het wel de meest lastige etappe uit de ronde. Het tempo lag van bij de start heel hoog. Ik zat in de eerste ontsnapping met acht andere renners en dacht dat we het wel zouden redden tot het einde, maar Team Sky bracht alles terug samen.”

Op een lastige klim trok vervolgens Cannondale serieus door. “Op dat moment was het peloton maar 40 renners groot. Opnieuw smolt alles weer samen en werd het een sprint. André Greipel won, mijn ploegmaat Matteo Trentin werd zevende en ik werd zelf twaalfde.”

“We slaagden er ook in om Uran zijn derde plaats te behouden en dus mogen we met een tevreden gevoel naar huis straks. Het zal een lange verplaatsing worden”, aldus Styby, die volgende week zowel start in de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne.
By on 23/02/2014