Vlucht blijft net buiten schot

Vlucht blijft net buiten schot

De vijfde rit in Parijs-Nice is gewonnen door Carlos Betancur. De Colombiaan bleef samen met twee medevluchters een uitgedund peloton nipt voor. Zdenek eindigde in de buik van het peloton en blijft in het klassement op een negende plaats staan.

“Het ging er vandaag hard aan toe van in het begin. Er was een ontsnapping met Sylvain Chavanel en ploegmaat Jan Bakelants. Die staat in het klassement op plaats zeven en dus liet het peloton de vlucht niet zomaar rijden. In een afdaling splitste het peloton in twee.”

Met Tom Boonen had Omega Pharma-Quick Step een snelle man mee in de eerste groep. “Maar drie renners wisten in de laatste tien kilometer te ontsnappen en bleven vooruit. We hadden nochtans ons best gedaan om ze terug te halen. Heel spijtig dat dat niet is gelukt.”

“Morgen volgt er opnieuw een lastige dag. We staan op om 6.45u, waarna een busrit volgt van anderhalf uur tot de start van de zesde etappe. En die is met zijn 221 kilometer de langste van Parijs-Nice. En tel daar voor de volledigheid ook nog eens de tien geneutraliseerde kilometer bij.”
By on 13/03/2014