Třetí v etapě, celkově čtvrtý!

Třetí v etapě, celkově čtvrtý!

Fantastický výkon předvedl Zdeněk v dnešní etapě Paříž-Nice s cílem na kopci. Vybojoval třetí místo za Betancurem a mistrem světa Costou, na které ztratil jen tři vteřiny. Prùběžně se Štyby vyhoupl na čtvrtou příčku, na nového lídra závodu Betancura ztrácí 22 vteřin.
„Kluci z týmu se o mě celý den perfektně starali, za což jim moc děkuju. Je to pro mě tak trochu nová situace,“ přiznal Štyby. „Dneska byla hodně těžká etapa, skupina odjela až po nějakých 70 kilometrech. Hned po 36 kilometrech byl 4,5 kilometru dlouhý kopec, kde se peloton nadělil na skupiny. I s tím kopcem jsme měli po 70 kilometrech prùměr 49 km/h. Ufff,“ popisoval Zdeněk.
„V závěru byl devět kilometrù dlouhý kopec, který jsem přejel se skupinou asi 30 lidí. Na konci nás čekal dvoukilometrový dost prudký kopec do cíle. Možná jsem tam lehce zaváhal, že jsem neměl lepší pozici, ale se třetím místem jsem spokojen. Gratuluji Betancurovi, který je opravdu ve skvělé formě,“ dodal nejlepší ze závodníkù stáje Omega Pharma-Quick Step.





By on 14/03/2014