Zklamání. Myslel jsem, že to dám...

Zklamání. Myslel jsem, že to dám...

Vysněné třetí místo na Paříž-Nice Zdeněk neuhájil. V poslední etapě neudržel kontakt s nejlepšími a skončil na 23. místě se ztrátou 1:08 min. A při minimálních rozdílech, které jsou na Paříž-Nice v pořadí, z toho nakonec byl propad na 15. příčku. Za vítězem závodu Betancurem zaostal o 1:33 min.
„Věděl jsem, že to nebude jednoduchý, ale věřil jsem, že to dám. Začalo to dobře, na prvním sprintu jsem získal vteřinu k dobru a měl jsem na Rojase náskok 2 vteřin,“ líčil Štyby.
„Jeli jsme celkem přes pět kopcù. Na tom předposledním jsem měl potíže udržet se s nejlepšími, ale říkal jsem si, že ten poslední kopec dlouhý 4,5 kilometru už musím přejet. Ráno jsem si byl celý finální okruh projet autem, abych nic nepodcenilě. Na poslední kopec Col d´Éze jsem najel z třetí pozice a věřil jsem si. Bohužel jsem odpadl 500 metrù pod vrcholem a už nebyla šance to dojet. Je to strašné zklamání,“ říkal Zdeněk.
„Kluci z týmu se mnou vydrželi do nejdéle a pomáhali, jak mohli. Mrzí mě, že jsem to nedotáhl do konce, ale určitě jsem se zase hodně naučil. Příští závod pro mě bude Milán-San Remo a budu se na něj chystat na Mallorce,“ prozradil Štyby.





By on 16/03/2014