Sedmý na San Remu!

Sedmý na San Remu!

Další výborný výsledek na silnici si dnes Štyby připsal na klasice Milán-San Remo, kde skončil sedmý. V zimě a lijáku si však spíš musel připadat jako při cyklokrosu.
„Je to něco jiného. V krosu jede člověk na plný plyn hodinu a tady v dešti sedm. Nedá se to srovnávat,“ řekl Štyby po závodě, který měřil 294 kilometrù.
„Do závodu jsme šli s velmi silným týmem. Mohli jsme jet na Cipresu a pak Poggio a kontrolovat vývoj. Na Poggiu nikdo neměl nohy, aby udělal nějaký rozhodující nástup, takže skupina zùstala pohromadě. Èekal jsem něco od velkých jmen jako Cancellara nebo Sagan,“ popisoval Zdeněk.
„Já zkoušel skákat do všeho, byl to plán. Ve sjezdu z Poggia jsme ale měli ve skupině i extrémně silného Cava, takže jsem jel na něj a snažil se mu pomoci, jak jen to šlo,“ řekl Zdeněk k závěrečné spolupráci s Cavendishem. Britský rychlík nakonec skončil ve spurtu pátý, Štyby o dvě příčky za ním.
„Markovi to finále nevyšlo úplně podle představ, ale celý závod jel výborně a byl silný. Já se cítil taky v hodně dobré formě. Od Paříž-Nice jsem se o trochu zlepšil, neměl jsem žádný problém s délkou závodu, spíš mi činila potěšení. Trénoval jsem na to tvrdě a vyplatilo se to. Teï si potřebuju trochu odpočinout mentálně i fyzicky,“ dodal Zdeněk, jehož dalším startem je belgická klasika E3 Harelbeke 28. března.





By on 23/03/2014