Král Štyby opět na trùnu

Král Štyby opět na trùnu

Zdeněk Štybar ovládl mistrovství republiky v Táboře, když zbytek startovního pole porazil rozdílem třídy. Na zasněžené trati, která bude za tři týdny hostit mistrovství světa, skončil druhý jeho stájový kolega z týmu Telenet Fidea Petr Dlask, bronz získal Martin Bína.

Co pro tebe znamená čtvrtý titul v kariéře?
Jsem za něj hrozně rád. Splnil jsem si cíl, se kterým jsem do Tábora přijel.

Na který z těch titulù ses nejvíce nadřel?
To se nedá říct. Vyhrát je vždycky těžké a každého titulu si vážím stejně.

Dnes to ale vypadalo, že si se soupeři jen hraješ. Hned v prvním kole jsi všem odjel...
Vypadalo to možná snadné, ale stálo mě to hodně sil. Snažil jsem se co nejrychleji získat náskok a jel jsem to vyloženě na hranu. Směrem k mistrovství světa to byl ideální test. Teï mùžu v klidu odjet na soustředění na Mallorku, kam odlétám v neděli dopoledne.

Byl jsi o třídu lepší než ostatní.
Celou sezónu jezdím vpředu s Belgičany Nysem a Albertem, což je absolutní světová elita. Dá se toho od nich dost okoukat a dnes jsem jen tyhle zkušenosti prodal.

Jsi rád, že budeš i celý letošní rok vozit dres českého mistra?
Mám z něj radost, ale za tři týdny bych ho nejradši vyměnil. Duhový dres mistra světa mě strašně láká...

Tvùj stájový kolega Petr Dlask skončil druhý. Co na to říkáš?
Přál jsem si, abychom spolu od začátku kontrolovali závod. Kdybychom jeli spolu, možná by získal i titul. Každopádně Dlasky podal výborný výkon a konečně prodal formu z tréninku. Ukázal, že se s ním pořád musí počítat a já z toho mám velikou radost. Nadšený byl i šéf týmu Hans van Kasteren, který speciálně na nás mistrák přiletěl rovnou ze Španělska.


Výsledky: 1. Zdeněk Štybar 1:00:04, 2. Petr Dlask (oba Telenet Fidea) +38, 3. Martin Bína (Budvar Tábor) +47, 4. Martin Zlámalík (Volvo Auto Hase) +47, 5. Radomír Šimùnek (BKCP-Power Plus) +2:24, 6. Ondřej Bambula (Budvar Tábor) +2:40, 7. Lubomír Petruš (BKCP-Power Plus) +3:20, 8. Zdeněk Mlynář (Max Cursor) +3:24, 9. Jiří Polnický (Sunweb Projob) +3:43, 10. Kamil Ausbuher (Prodoli Remerx) +3:48.




By on 09/01/2010