Styby wint de Memorial Frank Vandenbroucke!

Styby wint de Memorial Frank Vandenbroucke!

Onze kampioen heeft zijn wegseizoen met succes afgesloten. Zdenek toonde zich de sterkste in de Memorial Frank Vandenbroucke. “Heel leuk om op deze manier het seizoen af te sluiten. Zondag kruip ik het veld in, en ook daar heb ik veel zin in.”

“De ploeg heeft vandaag heel hard gewerkt. Dat is onze sterkte: iedereen is altijd gemotiveerd. Thomas De Gendt reed de hele dag vooraan in het peloton en verrichte knap werk op. Martin Velits en Stijn Vandenbergh toonden zich in de vroege vlucht. En in de finale werkte Niki Terpstra voor mij.”

Het plan was simpel: demarreren in de laatste kilometer. “Dat moest wel, want John Degenkolb zat in het peloton. Een heel snelle man. Ik moest dus wel iets proberen. De laatste kilometer liep een beetje op en er lagen wat kasseien. Ideaal eigenlijk. En het lukte ook. Ik zette aan en sloeg meteen een kloof.”

“Het peloton kwam nog dicht, maar ik bleef gelukkig wel buiten schot. En of ik hier blij mee ben! Na mijn valpartij in de Eneco Tour was ik nooit 100%, maar sinds het WK in Ponferrada voel ik mij elke dag een beetje beter. Het is heel leuk om zo de winter in te gaan.”
By on 07/10/2014