Štyby vstupuje do sezóny závodem Kolem Murcie

Štyby vstupuje do sezóny závodem Kolem Murcie

Měsíce tréninku končí, v sobotu se Štyby poprvé v roce 2015 postaví na start závodu. Ve Španělsku jede jednorázovku Vuelta Ciclista a Murcia a v neděli ho čeká Clasica de Almeria.
„Jsem rád, že si po čtyřech měsících zase mùžu připnout na záda startovní číslo. Celkem mi to chybělo. Takhle dlouho jsem bez závodu nikdy nebyl,“ řekl Zdeněk, který si dosud zimu pokaždé zpestřil cyklokrosem.
Sám neví, co od sebe mùže čekat. „V tréninku jsem se necítil špatně, vypadl jsem vlastně jen teï v lednu na týden kvùli zákroku se zuby, což bylo plánované. Tyhle závody jsou pro mě v první řadě dobré rozjetí, stejně jako potom etapák Kolem Algarve. Sám jsem zvědav, jak bude tělo po té pauze fungovat. Forma by nemusela být špatná, ale počítám s tím, že mi budou chybět závodní kilometry. Rád bych se rozjel směrem ke klasikám, první z nich bude na konci února Omloop Het Nieuwsblad a pak hned Kuurne-Brusel-Kurrne,“ prozradil Štyby.
V zítřejším těžším závodě s cílem na kopci by měl patřit k lídrùm týmu Etixx-Quick Step spolu s Brambillou a De La Cruzem. „Je tam jeden těžký kopec asi 40 kilometrù před cílem a pak ještě krátká a prudká stojka v závěru. Almeria by v neděli mohla skončit sprintem a tam bude jasným lídrem Mark Cavendish,“ dodal Zdeněk.





By on 13/02/2015