Volta ao Algarve begint met zege voor de ploeg

Volta ao Algarve begint met zege voor de ploeg

Etixx-Quick Step blijft het goed doen. Na de succesvolle tweedaagse in Spanje zijn ze met een ritzege voor Gianni Meersman ook goed begonnen aan de Volta ao Algarve. Styby zelf bolde ook nog eens als vijfde over de streep.

“We wisten dat het een nerveuse finale zou worden en dat het dus moeilijk zou zijn om onze trein bij elkaar te houden. In de beginfase hadden we gelukkig enkele mannen kunnen sparen omdat vooral Lotto het tempo regelde, samen met Petr Vakoc en Julien Vermote.”

De finale liep zoals verwacht. “En toch lukte het om goed samen te blijven. Er kwamen wel demarrages, onder andere van Jurgen Roelandts en Alexandre Kolobnev in de laatste kilometer, maar we haalden ze toch terug. ‘Kwiato’ zette me daarna af op 200 meter van de streep.”

Styby moest niet veel aantrekken. “Gianni ging meteen aan en bleek sneller dan Ben Swift en Paul Martens en won dus de etappe. Leuk als alles lukt. We hebben als ploeg echt goed samen gewerkt. ‘Kwiato’ eindigde als negende, waardoor we met drie man in de top tien eindigden.”
By on 18/02/2015