Ploeg botst op sterke Brit in de Omloop

Ploeg botst op sterke Brit in de Omloop

De Omloop Het Nieuwsblad is helaas niet op een overwinning uitgedraaid voor de ploeg. Een indrukwekkend sterke Ian Stannard volgde zichzelf op. Styby, alert in de finale maar niet mee in de kopgroep, eindigde als zevende.

“Eigenlijk was het voor mij persoonlijk niet zo’n goede dag”, begint Zdenek zijn koersverhaal. “Het begon met een lekke band op het moment van de tweede passage op de Haaghoek. Het peloton begon daar plots heel snel te rijden.”

Een deel van de renners moest daar lossen, waardoor Styby geen vrije baan had om terug te keren. “Ik heb zo’n 10 kilometer achter het peloton gereden, en dat kostte me veel energie. En dan had ik ook nog eens af te rekenen met maagkrampen.”

“Maar ok: uiteindelijk was ik gewoon niet daar toen onze ploeg in de aanval trok. Ik ging wel mee in de achtervolging met een hele sterke Sep Vanmarcke en Greg Van Avermaet, maar aangezien er drie ploegmaats mee vooraan zaten, reed ik niet mee rond.”

Met z’n drieën bleven ze lang hangen op dertig seconden van de vier koplopers, maar aansluiten deden ze niet. “Mee sprinten voor de vijfde deed ik uiteindelijk niet, want dat zou niet eerlijk zijn geweest tegenover Sep en Greg, aangezien ik dertig kilometer lang in hun wiel zat.”
By on 28/02/2015