Neměl jsem svùj den

Neměl jsem svùj den

První belgická klasika sezóny 2015 je za námi. Zdeněk v ní obsadil 7. místo, před ním byli ještě tři jeho stájoví kolegové z Etixx Quick Step Niki Terpstra (2.), Tom Boonen (3.) a Stijn Vandenbergh (4.). Jenže z přesily ve vedoucí čtveřici tým vítězství nevydoloval, vyfoukl mu ho Angličan Ian Stannard ze Sky.
„Pro nás to vzhledem k vývoji samozřejmě není úspěšný výsledek, ale měli jsme čtyři lidi v desítce, což není špatné,“ přiznal Zdeněk po závodě.
„Pro mě osobně to moc dobrý den nebyl. Měl jsem defekt v momentě, kdy peloton hodně zrychlil po druhém prùjezdu kostkového úseku Haaghoek. Někteří závodníci tempo nevydrželi, udělala se tam díra a já jel asi deset kilometrù za pelotonem. Než jsem se dostal zpátky, stálo mě to nějaké síly,“ popisoval Štyby.
Při závodě se moc dobře necítil. „Neměl jsem moc dobré pocity, chytaly mě křeče do žaludku. Takže když atakovali naši kluci, nebyl jsem tam, ale pak jsem dokázal odjet se Sepem (Vanmarcke) a Gregem (van Avermaet), kteří byli hodně silní. Nakonec jsem s nimi o 5. místo nespurtoval, protože by to nebylo fér, když jsem třicet kilometrù jen jal za nimi,“ přiznal sportovně Zdeněk.
Už v neděli ho čeká další klasika Kuurne-Brusel-Kuurne.





By on 01/03/2015