In Kuurne is het wel raak voor Etixx-Quick Step

In Kuurne is het wel raak voor Etixx-Quick Step

Etixx-Quick Step heeft daags na de Omloop Het Nieuwsblad toch kunnen feestvieren: het won Kuurne-Brussel-Kuurne. Mark Cavendish was na 200 kilometer de snelste in een massasprint. Styby reed opnieuw een attente wedstrijd en bolde als 35e over de streep.

“Er stond heel veel wind vandaag. Het eerste deel van de wedstrijd zat de wind in de rug, in het tweede deel volledig op de kop. Na de Oude Kwaremont, op zo’n 70 kilometer van het einde, raakten we voorop met een groep van 20 renners en daarbij ook kopman Cavendish.”

De ploeg was in totaal met vijf man mee en dus weer in het overwicht. “Daardoor wilde niet iedereen meerijden, en dus kwam het peloton in de finale terug. Het plan bleef echter hetzelfde: Cavendish naar de zege loodsen. En dat plan werkte. ‘Cav’ reed een sterke sprint.”

“Ik ben blij dat we toch konden winnen dit weekend. Ik voelde me ook beter dan gisteren, wat ook een goed teken is. Mijn volgende wedstrijd is de Strade Bianche. En daar kijk ik enorm naar uit. Ik reed ‘m nog nooit, maar ik denk dat die koers mij heel goed moet liggen.”
By on 01/03/2015