Devátý na Flandrech

Devátý na Flandrech

Zdeněk obsadil devátou příčku na své oblíbené klasice Kolem Flander. Vítězem 99. ročníku se stal Nor Alexander Kristoff (Kauša), Štybyho stájový kolega z Etixx-Quick Step Niki Terpstra skončil druhý.
Terpstra s Kristoffem odjeli z čelní skupiny asi 27 kilometrù před cílem a drželi si náskok od 20 vteřin do pùl minuty. Zdeněk nastoupil s Geraintem Thomasem na posledním Kwaremontu. „Ale nevytvořili jsme si velký náskok. Nestřídal jsem mu, protože jsme měli vpředu Nikiho a bylo by nebezpečné dovézt k nim Thomase,“ popsal Štyby.
„Před Paterbergem jsem chytal všechny pokusy o únik a to mě stálo dost sil, které jsem měl spíš použít, abych dokázal odjet s van Avermaetem a Saganem, když nastoupili. Moje forma byla dobrá, ale celkově byly Flandry takové divné. Už kvùli mým problémùm i všem těm divným nehodám, které se staly. Ale i tak je to nejkrásnější závod na světě díky trase i fantastickému publiku,“ dodal Zdeněk, který už se nyní soustředí na Paříž-Roubaix, další slavnou klasiku.
Štyby musel během Flander řešit i problémy se zubním implantátem. Kvùli tomu přišel asi 70 kilometrù před cílem o jeden přední zub. „Je těžké říci, do jaké míry to ovlivnilo mùj výkon, ale není nic příjemného, když se vám něco podobného stane zrovna v takovém závodě. Přišlo to před druhým Kwaremontem. Uvolnil se mi mùstek, proto jsem to sám vyndal. Samozřejmě není nejlepší pocit jet bez zubu, ale jinak jsem se cítil docela dobře.“





By on 06/04/2015