Een beetje stress

Een beetje stress

Met een individuele tijdrit in Bern kwam vandaag een einde aan de Ronde van Zwitserland. Tom Dumoulin won, terwijl Simon Spilak zich tot eindwinnaar kroonde. Styby werd 38e in de tijdrit en 83e in het eindklassement. “Om eerlijk te zijn had ik meer verwacht van deze ronde.”

“Normaal moesten deze etappes me goed liggen, maar ik vond nooit een goed ritme in de benen. Ik denk niet dat het aan mijn conditie ligt, want de testen die ik voor de start van de ronde aflegde waren goed. Misschien had ik gewoon wat meer koersen nodig.”

Of ligt het ergens anders aan? “Misschien ligt het aan het beetje stress dat ik heb omdat Ine en ik onze baby nu elke dag mogen verwachten. Daarom weet ik ook nog niet of ik volgende week aan de start sta van het nationaal kampioenschap.”

“De Tour? Ik denk dat we een van de komende dagen zullen horen of ik bij de selectie zit of niet. Het is één van mijn doelen om er ooit aan de start te staan. En graag dit jaar. Het zou een geweldige eer zijn om er in Utrecht bij te zijn. Het zou mijn derde grote ronde worden.”

Woensdag start Styby – onder voorbehoud natuurlijk – in Halle-Ingooigem.
By on 21/06/2015