Papa Zdenek klaar voor de Tour

Papa Zdenek klaar voor de Tour

Morgen gaat in het Nederlandse Utrecht de Tour de France van start. En voor het eerst mét Styby. “Ik ben heel gelukkig dat ik er bij mag zijn. Het is altijd mijn grote droom geweest om hier eens aan de start te staan.”

“Sinds de Ronde van Zwitserland is alles een beetje hectisch geweest. We deden de verkenning van de kasseienrit in de Tour met de ploeg, daarna reed ik Halle-Ingooigem en nog eens een dag later werden Ine en ik mama en papa van ons zoontje Lewis.”

“Ine bleef tot maandag in het ziekenhuis en daarna konden we samen twee dagen thuis doorbrengen. Het was voor mij heel emotioneel om te vertrekken richting Utrecht. Het was nog nooit zo moeilijk. Ik kan niet zomaar twee weken vakantie nemen.”

“Het is geweldig om papa te zijn van Lewis. Ik houd zoveel van hem. Hij is zo schattig. Ik ben ook ontzettend trots op mijn vrouw Ine omdat ze alles zo goed heeft gedaan. Het is niet altijd makkelijk voor haar als ik weg ben. Maar ik geloof dat ze het ook nu allemaal goed gaat doen.”

“Ondertussen zijn we in Utrecht en start morgen de Tour. Ik ben zo blij dat ik hier deel van uit maak. Het was altijd mijn grote droom om de Tour te rijden. Hoe de conditie nu is? In Zwitserland was die nog niet zoals gehoopt, maar we zijn nu wel twee weken verder.”

“In die twee weken heb ik vooral gerust en specifieke trainingen gedaan. Hopelijk is de conditie nu iets beter. In de eerste week van de Tour liggen er een aantal kansen zowel voor mij als voor de ploeg. Ik kijk er dus naar uit. Maar eerst morgen beginnen met die tijdrit hier in Utrecht.”
By on 03/07/2015