Táta Zdeněk jede svou první Tour

Táta Zdeněk jede svou první Tour

Už dnes se Zdeněk v Utrechtu postaví poprvé v kariéře na start Tour de France. Do 102. ročníku slavného závodu navíc vstoupí jako čerstvý otec, protože se jim s manželkou Ine před pár dny narodil syn Lewis.
„Od závodu Kolem Švýcarska, který jsem jel v rámci přípravy na Tour, jsem zažíval hodně hektické dny. Byli jsme s týmem projíždět etapu Tour po kostkách, pak jsem jel ještě jednorázovku Halle Ingooegem a ve čtvrtek se nám narodil Lewis. Ine byla do pondělka v nemocnici a když je pustili domù, chtěl jsem si s nimi užít společně aspoò ty dva dny. Bylo pro mě hodně těžké a emocionální pak odjíždět ve středu na Tour,“ řekl Štyby.
„Ale takový je prostě život profesionálního sportovce a nic s tím nenadělám. Nemùžu si teï vzít dva týdny dovolení jako většina otcù po porodu. Tak si to společně o to víc užijeme po Tour,“ přiznal Zdeněk.
Roli otce si neskutečně užívá. „Je krásné být takou něčeho tak malinkého, jako je Lewis. Mám ho moc rád, je úžasný. Taky jsem strašně pyšný na svou ženu, jak všechno zvládá, i když to pro ni není jednoduché, když jsem teï pryč,“ řekl Štyby.
Na druhou stranu se však moc těší na svou první Tour, která byla vždy jeho snem. „A ten se teï splnil,“ prohlásil Zdeněk. „Při závodě ve Švýcarsku nebyla moje kondice taková, jakou bych si představoval, ale věřím, že jsem se během posledních dvou týdnù díky specifickým tréninkùm i odpočinku zlepšil.“
Ke svým ambicím v barvách Etixx-Quick Step podotkl: „Hlavně v prvním týdnu je tam jak pro mě, tak pro náš tým, hodně příležitostí. Opravdu se na ty úvodní etapy moc těším a uvidíme den po dni, jak to pùjde,“ dodal Zdeněk.





By on 04/07/2015