Etixx-Quick Step grijpt naast de prijzen

Etixx-Quick Step grijpt naast de prijzen

De tweede etappe in de Tour de France naar Neeltje Jans is er eentje om niet snel te vergeten. Etixx-Quick Step beloofde waaiers en kwam die belofte ook na. Op het einde kwam de ploeg van Styby helaas wel nipt te kort voor de ritzege en de gele trui.

“We hebben gedaan wat we moesten doen en dus is het jammer dat het niet is gelukt”, zegt Styby, die samen met enkele ploegmaats op ruim 60 kilometer van het einde zorgde voor een scheur in het peloton en met een groep van 25 renners naar de finish reed.

Mark Cavendish moest het vervolgens afmaken in een spurt. De Brit kwam echter iets te vroeg op kop en eindigde als vierde. André Greipel won voor Peter Sagan en Fabian Cancellara. Die laatste is ook de nieuwe leider.

Door de afwezigheid van Rohan Dennis vooraan in de groep lag Tony Martin, ook ploegmaat van Styby, in polepositie om de trui te veroveren. Maar door de derde plaats van Cancellara en de daarbij horende bonificatieseconden ging de trui alsnog naar de Zwitser.

“Los van de gemiste kans op de ritzege en gele trui was vandaag een dag om niet snel te vergeten. Zoveel mensen langs het parcours! Helemaal gek! We hadden daardoor ook geen plaats om naar ‘toilet’ te gaan.”

“Het was bij momenten ook gevaarlijk. Mensen die een foto willen nemen en op het parcours blijven staan. Ook verschillende ouders met kinderwagens die op het laatste nippertje naar op zij gaan, terwijl wij aanstormen aan 60 kilometer per uur… Wees iets voorzichtiger a.u.b.”

Video

Résumé - Étape 2 (Utrecht > Zélande) - Tour de... door tourdefrance

By on 05/07/2015