Lastige dag op het werk

Lastige dag op het werk

De vijfde etappe in de Tour de France is net als de tweede gewonnen door André Greipel. Styby en zijn ploegmaats bij Etixx-Quick Step verdedigden met succes de gele trui van Tony Martin, maar kwamen met Mark Cavendish wel nipt te kort voor de ritzege.

“Wat een gekke rit opnieuw vandaag”, zuchtte Styby na afloop. “Ik had al na vijf kilometer het gevoel dat we in de finale zaten. Door de regen en de wind was iedereen heel nerveus. Daardoor gingen ook verschillende renners tegen de grond en brak het peloton een paar keer in twee.”

“Gelukkig reden we met de ploeg de hele dag goed vooraan en kwamen we nooit in de problemen. Ons doel was om Tony Martin veilig naar binnen te brengen in zijn gele trui en dat is gelukt. Alleen jammer dat we er niet in slaagden om Cavendish naar de ritzege te loodsen.”

De Brit strandde op de derde plaats. Styby zelf werd 56e en blijft in het klassement tiende op 1’16” van Martin. In de etappe van morgen rijden de renners naar Le Havre, waar ze opnieuw een spurt verwachten. Al loopt de finish wel een beetje op.
By on 08/07/2015