STYBY WINT ZESDE ETAPPE IN DE TOUR!

STYBY WINT ZESDE ETAPPE IN DE TOUR!

Zdenek heeft zijn Tourdroom al na zes dagen waargemaakt! Op de lastige slothelling in Le Havre pakte Styby uit met een perfect getimede aanval, waarmee hij uit de greep bleef van Peter Sagan en Bryan Coquard. Ploegmaat en geletruidrager Tony Martin kwam wel zwaar ten val.

“Ik ben zo ongelofelijk blij voor mezelf, maar ’t is tegelijk heel dubbel. Tony brak bij zijn val zijn sleutelbeen en start morgen niet meer. Ik vind het zo erg voor hem. Hij had hier enorm naar toegewerkt en bereikte na enkele lastige dagen zijn gele droom, maar die is nu voorbij.”

De Duitser kwam ondanks zijn stevige blessure na afloop wel meteen Styby feliciteren met zijn ritzege. “Ik krijg niet heel vaak de kans om er voor te gaan en vandaag kreeg ik die wel. En dan moet je natuurlijk niet twijfelen. In de laatste kilometer ben ik dan ook gegaan.”

“Ik zag dat de snelle mannen geen ploegmaats meer bij zich hadden. Ik dacht: als ik het nu probeer kijken ze misschien naar elkaar. En zo gebeurde het ook. Geweldig. Ik plaats dit qua emoties misschien wel naast mijn wereldtitel in Tabor.”

Zdenek droeg zijn zege op aan zijn vrouw Ine en zijn pas geboren zoontje Lewis. “Ik heb hen na de geboorte maar een paar dagen meer gezien. Ik moest vertrekken naar de Tour. Ik wil deze zege dan ook aan hen opdragen. En ik ben natuurlijk ook mijn ploeg heel erg dankbaar!”

Video

Paysage du jour - Étape 6 (Abbeville > Le Havre... door tourdefrance

By on 09/07/2015