Styby maakt balans na één week Tour

Styby maakt balans na één week Tour

De renners in de Tour de France zijn vandaag aan hun eerste rustdag toe. Tijd om een beetje te ontspannen dus. “We hebben deze voormiddag al op de fiets gezeten, maar we zullen de rest van de dag voornamelijk in ons bed doorbrengen.”

“Ik ben tevreden over mijn Tour tot dusver”, zegt Styby. “Mijn doel was om een etappe te winnen en dat heb ik gedaan. Eigenlijk had ik verwacht dat als ik een etappe zou winnen, het die ging zijn over de kasseien. Maar die etappe bleek echt niet lastig genoeg.”

Tony Martin won die dag na een demarrage in de laatste drie kilometer. “Daarmee nam hij ook de gele trui. Een paar dagen later ging het helaas mis voor Tony, die zijn sleutelbeen brak na een val in de etappe die ik won. Ik voelde me heel dubbel toen.”

“Een dag later won Mark Cavendish een etappe. Ook heel blij voor hem, want die zege moet hem veel vertrouwen hebben gegeven. We zitten dus al aan drie overwinning. In de ploegentijdrit van gisteren was het gemis van Tony trouwens heel groot.”

Etixx-Quick Step verloor 45 seconden tegenover winnaar BMC. In het klassement staat Styby na negen dagen nog steeds op de tiende plaats. “Heel leuk dat ik daar sta, maar zodra de bergen er aan komen zal ik wel veel plaatsen verliezen. Ik zal regelmatig de grupetto opzoeken.”

“Rigoberto Uran is onze kopman in het gebergte en hij staat momenteel zesde. Ook hij heeft niet veel tijd verloren in de eerste week. Hij is dus in goede conditie. We gaan ons uiterste best doen om hem te helpen.”
By on 13/07/2015