Drukke agenda voor de wereldkampioen

Drukke agenda voor de wereldkampioen

Enkele uren na het behalen van zijn wereldtitel vloog Zdenek naar België. Een feestje in Tsjechië zat er zo helaas niet in. Samen met de mensen van Telenet-Fidea vloog hij naar Zaventem, waar hij om 22u arriveerde. Styby zat samen met vriendin Ine in de cockpit samen om zo de landing mee te maken. "Heel leuk", aldus Zdenek.

In het Sheraton Hotel stond een persconferentie op het programma, waar ook veel fans aanwezig waren. Ook de ouders van Zdenek waren erbij, zij verloren hun gelukkige zoon nooit lang uit het vizier.

Heel veel rust kreeg Styby nog niet. Na de landing en de persconferentie werd er al een signeersessie gehouden. "Samen met Yanina Wickmayer, een tennisster, heb ik veel posters moeten tekenen. En wanneer die was afgelopen, moest ik al naar de Belgische televisie voor ‘de Laatste Show’. Ine mocht ook mee. Ik had schrik om alles in het Nederlands te antwoorden, maar het is goed gelukt."


Er was ook een feestje in Essen. "Zeker 500 mensen kwamen mijn overwinning vieren. Manager Hans leende me zijn Ferrari om er naar toe te gaan. Het was fantastisch. Er waren ook enkele Tsjechen, waaronder de ambassadeur. Ik was ook blij met de aanwezigheid van Erwin Vervecken. Gelukkig maar, want de grote taart van een halve meter groot kreeg ik nooit alleen op."

Tijd om te trainen kreeg Zdenek nog niet. "Ik hoop dat ik vandaag (dinsdag) met de fiets kan gaan rijden. Ik kijk er enorm naar uit, ook al regent het nu." Woensdag krijgt hij in ieder geval al de kans om te fietsen in Maldegem, waar hij voor het eerst mag rijden in de regenboogtrui. Zaterdag volgt de GVA wedstrijd in Lille en zondag de Superprestige in Zonhoven. Van een drukke week gesproken...
By on 02/02/2010