Lombardie byla strašně těžká

Lombardie byla strašně těžká

Štyby má za sebou klasiku Kolem Lombardie, která byla jeho pátým monumentem v sezóně. Bohužel přetěžký závod, jehož vítězem se stal Vincenzo Nibali, nedokončil. „Bylo to opravdu náročné a ve mně už nebylo víc sil,“ přiznal Zdeněk.
„Tempo bylo celý den hodně ostré. Během závodu jsme se rozhodli, že těžké sjezdy budeme jezdit zepředu, abychom hlavně na mokré silnici mezi lesy eliminovali riziko pádu. Po jednom z nich jsme zùstali na čele se čtyřmi dalšími kluky od nás z týmu a s námi tam vydrželo dalších pět lidí včetně Wellense, Gesinka nebo Slagtera. Získali jsme náskok 45 sekund, ale ne všichni chtěli spolupracovat,“ řekl Štyby.
„Já se celý den cítil překvapivě dobře, ale když jsme přijeli do dalšího kopce a Kwiato zrychlil, věděl jsem, že ho nebudu schopen následovat. Tak jsem si jel svoje tempo a zanedlouho mě pohltil balík. Pak nás čekalo stoupání Muro Soramano, které je považováno za jedno z nejtěžších na světě, protože má až 27 procent. Bylo to strašně prudké. Když jsme dojeli do Coma, ze závodu jsem odstoupil. Od nás z týmu skončil Gianluca Brambilla desátý, což rozhodně není v tak těžkém závodě špatné,“ uvedl Zdeněk.
„Přesto jsem si Lombardii užil a jsem opravdu š»astný, že jsem letos absolvoval všech pět monumentù. Teï mě ještě čeká v úterý v Belgii poslední závod sezóny Binche - Chimay – Binche, který jsem vloni vyhrál. A pak už bude konec. Potřebuji si odpočinout,“ dodal Štyby.





By on 05/10/2015