Tsjechisch wielrenner van het jaar!

Tsjechisch wielrenner van het jaar!

Zdenek werd donderdagavond in Praag verkozen tot Tsjechisch wielrenner van het jaar. En dat voor het tweede jaar op rij. “Het is een heel mooi jaar geweest voor het Tsjechische wielrennen. Daarom ben ik blij dat ik hier opnieuw de trofee mag naar huis nemen.”

Met winst in de Strade Bianche en een etappe in de Tour de France deed Styby het dit jaar inderdaad uitstekend. “Maar het kan nog beter. Ik wil heel graag een monument winnen. Dat is volgend jaar en de jaren daarop mijn grote doel.”

Na de uitreiking vloog Zdenek naar België, waar hij morgen deelneemt aan ‘Boonen & Friends’ in Mol, een veldrit voor het goede doel met zijn ploegmaat Tom Boonen als initiatiefnemer. En wat met andere veldritten?

“Ik hou van het veldrijden en dus zie ik het wel zitten om opnieuw een paar wedstrijden te rijden. De ploeg laat mij daarin vrij. Welke wedstrijden ik zal rijden, weet ik nu nog niet. In de kranten stond zogezegd mijn programma al, maar ik heb nog geen organisator gesproken.”

Een beslissing volgt er in de loop van volgende week. “Wanneer ik weet welke crossen ik zal rijden, dan zal ik deze zo snel mogelijk met mijn fans delen”, aldus Styby, die volgende week naar Mallorca vliegt om te trainen. Daarna volgt er ook nog een stage met de ploeg.
By on 27/11/2015