Styby achtste in de Ronde van Vlaanderen

Styby achtste in de Ronde van Vlaanderen

Peter Sagan heeft de Ronde van Vlaanderen gewonnen. De wereldkampioen won voor Fabian Cancellara en Sep Vanmarcke. Styby werd achtste. “Het was wellicht de meest lastige, maar mooiste wedstrijd die ik al heb gereden. Los van mijn uitslag.”

“Toen Peter Sagan en Michal Kwiatkowski in de finale wegreden, hadden wij met Stijn Vandenbergh al een mannetje vooraan in koers”, begint Zdenek zijn wedstrijdverhaal. “Het was dus niet aan ons om te reageren. Maar er kwam ook van niemand anders reactie.”

En dus maakten Sagan en Kwiatkowski nog voor de Oude Kwaremont de sprong naar de kopgroep. “Onze achterstand was een dertigtal seconden toen we aan de Kwaremont moesten beginnen. En daar gooide Fabian Cancellara zijn kaarten op tafel.”

“Ik probeerde Cancellara te volgen, maar dat lukte niet. Op de Paterberg kon ik nog naar een groep springen die uiteindelijk voor de vierde plaats zou spurten. Ik werd pas achtste. Niet mijn beste sprint en niet de uitslag waar ik op had gehoopt of gewerkt. Op naar Roubaix.”
By on 03/04/2016